19 Aralık 2015 Cumartesi

Ve Cahide Sonku sahnede! Radikal

Ve Cahide Sonku sahnede!
Nilüfer Açıkalın
Türk sinemasının ilk kadın yıldızı Cahide Sonku'nun hayatı Tiyatro Keyfi tarafından sahneye taşınıyor. Bu hafta başlayacak müzikalde Cahide Sonku'yu Nilüfer Açıkalın canlandırıyor.

RADİKAL - Türk sinemasının ilk kadın yıldızı Cahide Sonku, Nilüfer Açıkalın’ın yorumuyla bu sezon tiyatro sahnesine konuk oluyor. Gökhan Erarslan'ın kaleme aldığı, Tiyatro Keyfi prodüksiyonu olan 'Cahide Sonku Müzikali' 1 Ekim’de Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de başlıyor. Kemal Başar'ın yönetmenliğinde sahnelenecek müzikal,  sanat ve özel yaşamı ile bir döneme damga vurmuş efsane sinema ve tiyatro oyuncusu, aynı zamanda film  yönetmeni olan Cahide Sonku'nun dramatik yaşam öyküsünü çağdaş bir müzikal melodram olarak ele alıyor. Cahide Sonku'yu sahnede Nilüfer Açıkalın canlandırıyor.

1919 Yemen doğumlu olan Cahide Sonku 16 yaşında Darülbedayi'ye girmiş, sinemadaki çıkışını 'Bataklı Damın Kızı Aysel' adlı 1935 yapımı filmle yakalamıştı. Kurduğu film şirketi 'Sonku Film' iflas ettikten sonra ömrünün son yıllarını yokluk içinde geçiren yıldız oyuncu 1981 senesinde, 62 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Cahide Sonku
Cahide Sonku
Geçen sezonlarda 'Rain Man', 'Shakespeare'in Bütün Eserleri - Hafif Kısaltılmış', 'Öykülerden Oyunlar' ve yetişkinlere kukla 'Romeo ve Juliet' adlı oyunlara imza atan Tiyatro Keyfi'nin yeni oyunu Cahide Sonku Müzikali 1 Ekim Perşembe, saat 20.30’da Borusan Oto Dolmabahçe Sahne'de prömiyer yaptıktan sonra sezon boyunca sergilenecek.

Cahide Sonku

Reji ve dramaturjisini Kemal Başar'ın yaptığı müzikalin müziklerinde Orhan Enes Kuzu'nun, çevre ve ışık tasarımında Yüksel Aymaz'ın imzası var. Kostüm tasarımını Canan Göknil'in yaptığı oyunda sahnede Nilüfer Açıkalın, sesleriyle ise Erhan Yazıcıoğlu, Hakkı Ergök ve Neslihan Yeldan olacak.

Biletler, Biletix'ten edinilebilir.
Rezervasyon ve toplu satış için: 0538 2722379, satis@tiyatrokeyfi.com.tr 

kaynak: Radikal

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...